Nieuw in ons luxe vlees assortiment: Wagyu

Japanse Kagoshima Wagyu Rib-eye
Gradering: A5 BMS 11/12

Wagyu. Het is de absolute top in runderrassen en daarvan is Japanse Black dan weer het neusje van de zalm.
Letterlijk vertaald betekent Wagyu Japanse koe (wa = Japan, Gyu = koe).

En dat zegt eigenlijk wel genoeg. Tot voor kort mocht dit vlees uberhaupt niet worden geexporteerd,
maar sinds kort kunnen we ook in Nederland genieten van dit bijzondere vlees.

Beperkt dat wel.
Want Japanse black-ook wel bekend als Kagoshima Wagyu- eet je niet elke dag.

Japanse Kagoshima Wagyu

Wagyu

Hoewel we het hier over over het superexclusief Wagyu vlees hebben, is niet iedereen (los van de prijs) enthousiast over dit intense vlees. Want de nootachtige smaak is intens en de structuur is zo zacht dat je bijna vergeet dat je steak aan het eten bent.

Marmeringsgraad
Japanse Black wordt het genoemd om het intramusculaire vet (vet tussen de spieren), een bijzondere marmering. Het vet smelt op relatief lage temparetuur van + 29 graden en ligt zijdezacht op je tong. Bovendien is vet de smaakdrager van vlees en deze Japanse Wagyu Rib-eye is dan ook zeer intens van smaak!

Kagoshima Wagyu is afkomsig van 100% volbloed runderen van het ras Japanse Black uit Japan. Met een grade 5+ en en BMS (marmeringsgraad) van 12 is dit de absolute top of the bil.

Bestelllen? Houd rekening met 3-4 weken levertijd.

P. van Tongerloo, keurslager

Den Hof 138
5582JZ Aalst / Waalre
0402222354

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten